Пристап до целосни 3D модели на историски глобуси

Тешко е да се биде рамнодушен во близина на глобус. Но, не се сите глобуси исти, а британската библиотека има импресивна колекција од над 150 исклучително кревки и уникатни глобуси. За сите нив имаат направено 3D модели кои можете да ги ротирате, како и да зумирате.

За целосен пристап до глобусите кликнете тука.

Десет од овие глобуси датираат уште од 17 и 18 век и се исклучително импресивни, дури и во нивната дигитална форма. Глобусите можат целосно да се истражуваат во виртуелната реалност. За секој глобус имате кратка историја и интересни факти.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии