Приказната за Xerox и како Microsoft и Apple станаа она што се денес

Дејан Соколоски

во Свет

Најверојатно знаете дека две од најголемите технички компании денес, Apple и Microsoft се она што се денес во еден дел поради она што го „собрале“ од Xerox. Компаниите имаа можност да го видат и потоа да го доразвијат графичкиот кориснички интерфејс.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии