Пријави се за учество во добротворниот хакатон „KindHack“

Симфони Солушнс ве повикува да учествувате во добротворниот хакатон „KindHack“, кој ќе се одржи на 22 и 23 септември во просториите на Симфони Солушнс во Скопје. Oвој 48-часовен предизвик има за цел да собере и поттикне млади, креативни и иновативни луѓе да изработат демо или готови софтверски решенија, со цел олеснување на секојдневните предизвици со кои се соочуваат невладините организации.

Хакатонот е отворен за сите креативни индивидуалци и тимови кои имаат желба да работат на ваков проект, а имаат и познавања од областа на развој на софтвер. За учество на хакатонот, треба да се пријавите на следниот линк.

Како да аплицирате?                              

  • Повикот е отворен за сите заинтересирани програмери, дизајнери и софтвер тестери
  • Секој тим ќе се состои од 4 до 6 учесници
  • За време на дводневниот хакатон, сите учесници треба да креираат демо или готови софтверски решенија
  • Сите заинтересирани може да аплицираат на следниот линк.
  • Рокот за аплицирање е до 12 септември

Повеќе детали и информации, може да погледнете на Фејсбук.

Ова ќе биде четвртиот по ред добротворен хакатон, во организација на Симфони Солушнс. Првиот хакатон беше организиран во 2014, вториот во 2016, а третиот во март, 2018.

1 коментар на “Пријави се за учество во добротворниот хакатон „KindHack“

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии