Transparency International – Macedonia ја објави и iOS верзијата на својата апликација „Пријави корупција“ која од поодамна е достапна и за Android телефоните. Преку апликацијата корисниците можат директно да пријават случаеви на корупција според различните категории и да ги прегледуваат сите пријави кои се објавени на prijavikorupcija.org.

Aпликацијата доаѓа во момент пред изборите за кои има посебна категории „финансирање на партии“ преку кои можат да се пријават неправилности на локалните избори.

Апликацијата, креирана од Transparency International – Macedonia и Center for International Relations од Вашингтон, е достапна на iTunes, a може да ја симнете и од Google Play за Android телефоните.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии