Пријавете мито и затајување на данок анонимно преку Интернет

До сега граѓаните пријавува неправилности преку бесплатниот телефонски број 198, а сега можат да пријават и преку ujp.gov.mk/kontakt каде може да се одбере еден од четирите понудени формулари.

„Особено внимание е посветено на анонимноста и дискрецијата на корисниците, што е важен услов да ги охрабриме сите граѓани да бидат наши партнери во спречувањето на мито, корупција и намалувањето на даночната евазија во Македонија.“, вели УЈП.

Според статистичките податоци на УЈП, од 2006 до 2010 година биле пријавиле вкупно 24.330 неправилности преку 198 бројот. Од нив најмногу се однесуваат на пријава за затајување на данок.

4 коментари на “Пријавете мито и затајување на данок анонимно преку Интернет

  1. Ova se super inciativa no za zal rabotese za mnogu kratko vreme. Aj rekov deneska si imam poveke slobodno vreme i da go razgledam servisot i eve stro dobivam:
    Cannot connect to the configuration database. :))))

    BRAVO UJP

  2. Анонимност на интернет??? Мислам дека одамна расчистивме со ова. Значи ништо не е анонимно кога станува збор за интернет. А во врска со насловот на темата, хмм…ми се допадна текстот само што функционалноста на тоа што пишува во текстот, некако не ми е изводлив, посебно во нашава држава. :)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии