Преведувајте насекаде! Google го донесе преводот и во апликациите

Google Translate сега е подлабоко интергиран во Android апликациите, а со самото копирање на текст се активира иконата која овозможува превод директно во апликацијата. Google Translate има над 500 милиони корисници, а најголем дел од нив се надвор САД, вели компанијата на својот блог.

Уште подобро, овој превод може да се користи и офлајн и тоа на 103 јазици кои ги поддржува Google. Нa Android преводот додека корисникот е офлајн работи од поодамна, но сега истата функционалност е достапна и на iOS. Се разбира како и на Android, така и на iOS корисникот треба да го преземе јазичниот пакет. Последниот новитет којшто доаѓа со новата надградба на Translate е Word Lens за Кинески. Станува збор за превод за поедноставен и традиционален кинески јазик, а како и за останатите јазици преводот е едноставен, само насочете го телефонот и „фотографирајте“.

TTT_DogfoodGif_v01_JRS

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии