Преведете цели документи само со еден клик во Google Docs

За да преведете цел документ се што е потребно е да одидете во Tools менито, да го одберете Translate Document, по што ви се појавува мало прозорче во кое го впишувате насловот на преведената копија, си одберете јазик и voilà имате преведен документ.

Можеби ќе треба да си го проверите преводот бидејќи Google Translate е автоматски превод кој може да испушти нешто, да не препознае некој збор или пак да даде лош превод. Но во секој случај алаткава е многу подобра него да го прекуцувавте целиот документ.

Друг новитет за Google Docs e voveduvawe na Ctrl+z (cmd+z на Mac) за враќање на нормалните наводници, бидејќи Google Docs автоматски при куцање на карактерот за цитирање (‘) ги прави паметни наводници – (‘) .

1 коментар на “Преведете цели документи само со еден клик во Google Docs

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии