Претставена Националната политика за слободен сотвер

Целта на стратегијата е да овозможи достапност до информации и е-влада сервиси за сите корисници на сите оперативни системи. Тој го искористи примерот за како софтверот за плати кој е достапен само за корисниците на Windows, додека контрадикторно образованието функционира со Edubuntu.

„Но, ова е само почетокот.“, вели Новица, “сега треба стратегијата да биде прифатена од Министерството за информатичко општество и Владата.“

Тука ќе ја најдете скоро-финалната верзија на Националната политика за слободен софтвер.

Национална политика за слободен софтвер

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии