Претставен oд Chrome на Phone додатокот

Пример, гледате интересно YouTube видео, но ви се јавуваат треба да одите некаде и мора да појдете веднаш. Кликате на додатокот, линкот до видеото се префрлува на мобилниот и продолжувате да го гледате, пример, додека се возите во такси.

Интересно, со додатокот ќе можете да вртите телефонски броеви кои ќе ги видите на некој сајт. Chrome to Phone го праќа бројот до мобилниот кој веднаш започнува да го врти. Ова во бизнис светот може да биде атрактивна алатка бидејќи 1. изгледа кул 2. правите телефонски повици со брз клик.

Исто така може да се префрла селектиран текст кој се појавува во Android клипбордот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии