Претставен Mac OS X Lion

Lion има најавени 250 нови опции и промени, меѓу кои можност за контрола со повеќе допири (multitouch gestures). За подобро такво искуство на допир сега апликациите се отвараат на цел екран кои ќе се менаџираат преку Mission Control, oпција за прегледување на сите отворени апликации оддеднаш.

Ќе има интегриран Mac App Store, за кој Apple вели дека станал број 1 веб продавница за купување на PC софтвер. Претставена е и AirDrop, P2P мрежа на Apple за пренос на податоци преку Wi-Fi. Lion има и нов Mail систем и auto-save опција.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии