Преставничка на српската Пиратска партија со полуголи фотографии ја промовира слободата на интернет

Претставничката на српската Пиратска партија, Јелена Јовановиќ реши да се слика во провокативни пози за 24sata.rs, во обид да ја зголеми свеста за Пиратската партија, нивната идеологија и секако своите облини. На страна од сликите кои изгледаат како да се од турбо-фолк спот, г-ца. Јовановиќ е всушност истакнат пират. Таа е првата србинка која е одберена да биде во интернационалниот одбор на Пиратската партија.

Пиратите се млада партија која се бори за ослободување на информациите, слобода на интернет и реформирање на авторските права, која привлекува се поголемо внимание како на светската, така и на европската политичка сцена. Во Европскиот парламент веќе има неколку пирати од шведската партија, меѓу кои и најмладата евро-парламентарка која е задолжена за оцена на ACTA.

Но, во целата сериозност на политиката, овие провокативни фотографии на г-ца. Јовановиќ не соодвествуаат со тоа што таа го работи. Еве што вели таа за 24sata.rs:

„Место во пиратската интернацонала ни овозможува да учествуваме во споделување на идеите за кои се залага глобалното пиратско движење, и не става во сериозна позиција на домашната политичка сцена. Во моментов во Србија не поддржуваат повеќе од 15.000 луѓе, но пиратите се светско движење. Влезот во интернационалниот одбор е важен за нас за да се поврземе со партиите од другите земји.“

Taa вели дека еротски сајт и понудил 8.000 долари за да ја сликаат гола, која таа ги одбила бидејќи „Да беше сумата поголема, можда и ќе размислев“.

3 коментари на “Преставничка на српската Пиратска партија со полуголи фотографии ја промовира слободата на интернет

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии