Праќање на пари преку Gmail? Само ако сте во Британија

Google ја проширува зоната во која нуди трансфер на пари преку Gmail. По Северна Америка, услугата за проширува во Европа, а прва држава каде ќе биде достапна е Велика Британија, јави Google на својот блог.

Сервисот овозможува едноставно праќање на пари, на ист начин како што се испраќа „attachment“. Send Money овозможува испраќање на пари дури и ако примачот на парите не е корисник на Gmail. При првото примање на пари корисникот треба да го креира својот Google Wallet и да го поврзе со дебирна картичка или сметка во банка. Потоа парите може да се користат директно на Google Play или да се префрлат на сметката.

[youtube]FVKwbZOFh3o[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии