Powerwall & Solar од Tesla е најголемата виртуелна електрана на светот

Електричната мрежа која Tesla ја направи во Јужна Австралија е најголемата виртуелна електрана во светот. Сопствениците преку апликација за телефон го регулираат и набљудуваат работењето. Ваквата мрежа овозможува постојано доверливо снабдување, дури и кога има дефект.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии