Порно вирус ги уценува корисниците

Вирусот се појавува како екран за инсталација на игра потоа преку Winni сервисот за споделување се инсталира на компјутерот при тоа барајќи лични податоци од корисникот, пишува BBC.

Откако ќе ја превземе историјата вирусот уценува да му се плати 10 долари преку кредитна картичка. Иако сумата е мала за да се зачува достоинството, сепак имајте на ум дека после исплатата измамниците ги имаат и податоците од кредитната картичка.

Околу 5.500 луѓе признале дека го имаат вирусот, вели безбедносната фирма Trend Macro од Јапонија.

2 коментари на “Порно вирус ги уценува корисниците

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии