Популарноста на World of Warcraft не згаснува и за само еден ден се продадоа 3.7 милиони копии на најновата експанзија

За една MMO игра која е на сцената повеќе од 15 години и се одликува со релативно застарени механики, би можеле да помислите дека играта не ужива во истата популарност во 2020 година.

Според Blizzard, меѓутоа, најновата WOW експанзија Shadowlands e најбрзо продавана PC игра во индустријата и се има вдомено во компјутерите на 3.7 милиони гејмери за само еден ден. Рекордот за најбрзо продавана игра претходно се држеше од Diablo III и 3.5 милиони продадени копии за само еден ден.

Од компанијата се пофалија и дека месеците пред излегувањето на експанзијата се покажале исклучително профитабилни и достигнале број на играчи и претплати на иста висина како и за било која претходна експанзија од изминатата декада. Според Blizzard, играчите поминале повеќе време во 2020 година од која било друга година од последните десет години.

An Update on Shadowlands — World of Warcraft — Blizzard News

Ова нѝ кажува дека моделот на WoW е екстремно успешен и базата од играчи никако не е за потценување. Shadowlands извлече просечна metascore оценка од 82 поени и критичарите делуваат релативно задоволни од најновото продолжување, мислење кое и не се баш дели од играчите кои и имаат доделено значително пониска оценка од 6.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии