Попрво би ги дал парите на Маск, отколку во добротворни цели, вели директорот на Google

Идеите на Илон Маск толку многу му се допаѓаат на директорот на Google, Лери Пејџ, што попрво ќе му ги остави своите милијарди на г. Маск, отколку да ги даде во добротворни цели. Tesla, Space X и Solar City се доволна мотивација за г. Пејџ постхумно да ги остави своите пари за развој на нови технологии кои би можеле да го променат светот.

Лари Пејџ оди и еден чекор понатаму, велејќи дека сите би требале да им ги остават парите на компании кои работат на идни технологии. Токму вака повеќе ќе може да му се помогне на човештвото. Се чини дека идејата за база на Марс која во иднина би можела да го обезбеди опстанокот на човештвото, е идејата која најмногу му се допадна на г.Пејџ.

„Сака да оди на Марс тоа е вредна цел. Имаме многу вработени во Google кои станаа богати. Работиме бидејќи сакаме да го промениме и да го направиме светот подобар; дококку компанијата за која работите вреди за вашето време тогош зошто не и за парите? Едноставно не размислуваме за ова. Би сакал да помогнеме повеќе од сега“.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии