Pop-up автомати ќе продаваат Snap очила

Snap ќе се обиде да промени многу работи. Откако неодамна ги презентираа очилата за Snap, сега најавуваат дека уредот ќе се продава во автомат Snapbot.

Автоматите ќе се поместуваат, а кога ќе бидат во близина корисниците ќе го видат геофилтерот „Spectacles“, ќе знаат дека автоматот е во близина. Интересно е што ова е многу слично со она што се случува со фотографиите на Snap. Филтерот ќе биде поставен 24 часа однапред, а толку време ќе седи и автоматот на истото место.

Купувањето, а и самата интеракција потребна за купување на очилата се супер едноставни. Автоматот има влез за картичка и три копчиња: розево, црно и сино. Копчињата соодветствуваат на бојата на очилата кои корисникот ги купува. Десет секунди од притискањето на копчето „устата“ на автоматот се осветлува, купувачот може да си ги земе очилата и да си замине. Цената на очилата е 130 долари.

Очилата овозможуваат снимање на видео. Кога корисникот ќе ги стави очилата, и ќе го допре копчето на рачките, очилата снимаат 10-секунди. Следните притискања на копчето го продолжуваат видеото за 10 секунди, до максимални 30 секунди. Видеата ќе седат во меморијата на очилата, додека преку Wi-Fi или Bluetooth не бидат префрлени на постојаната локација.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии