„Денес, прославуваме мал јубилеј,“ вели СДСМ објавувајќи текст дека Facebook профилот на Бранко Црвенковски достигна 25.000 фанови.

Неколку часа подоцна се јави и ВМРО ДПМНЕ со твит и линк до Facebook профилот на Никола Груевски.

Никола Груевски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ
http://www.facebook.com/pages/Nikola-Gruevski/10642907715?ref=ts http://fb.me/ES9mlbr9Thu Aug 12 09:00:17 via Facebook

Но што сега? прашува Јане Ѓорѓиоски – Рибаро на својот Facebook ѕид.

„Ај да комуницира директно со поддржувачите и да разберам некако, ама да се нема ни трошка лична интеракција на социјален медиум и да се величи тоа, е тотално депласирано!“ вели тој.

Иако друштвените мрежи нудат можност за креативна комуникација и интеракција, сепак македонските партии не го користат нивниот потенцијал. Исто како и во офлајн светот. Ниту СДСМ ниту ВМРО на своите „ценети“ Facebook профили немаат никаква комуникација со нивните фанови. Без комуникација страните стануваат само место каде и фановите ја искажуваат својата љубов спрема политичките лидери.

1 коментар на “Политички Facebook дуел

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии