Пола Македонија е на Интернет… и на Facebook

Интернет пенетрација во балканските земји, како и бројот на интернет корисници:

  • Словенија – 64,8% (1.298.500 интернет корисници)
  • Србија – 55,9% (4.107.000)
  • Македонија – 51% (1.057.400)
  • Хрватска – 50% (2.244.400)
  • Грција – 46,2% (4.970.700)
  • Турција – 45% (35.000.000)
  • Црна Гора – 44,1% (294.000)
  • Албанија – 43,5% (1.300.000)
  • Босна и Херцеговина – 31,2% (1.441.000)

Тоа што е значително за статистиката во Македонија е бројот на Facebook корисниците. Имено, 742.400 македонски корисници се закачени на друштвената мрежа. Тоа значи дека од целиот милион интернет корисници, скоро 4/5 се млади луѓе. Интересно од сите 740 илјади дури 660 корисници се помлади од 25 години.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии