Погледнете го овој робот креира кули со балансирање на камења

Дел од работите кои се супер едноставни за најголем дел од луѓето, како балансирање на различни предмети не се едноставни и за роботите. Сепак истражувачи од ETH Zurich на ICRA го претставија својот робот кој може да балансира различни камчиња и од нив да направи кула. За целиот проект камењата се прескенирани, а роботот ги има сите податоци за да може да ја симулира кулата пред физички да ја направи.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии