Пoгледнете ги едукативните емисии за Еdubuntu

Сега емисиите можете да ги најдете на сајтот на МИО, каде можете да ги погледнете на македонски или на албански јазик.

Иако емисијата „Едубунту“ е наменета за учениците, сепак нејзината тематика, обработување на разни основни теми и почетнички совети за работењето со овој оперативен систем може да им послужи, пред се, на родителите и на секој ИТ ентузијаст.

Видео квалитетот на емисијата е одличен, соодветен за гледање на голем екран, а темите кои се обработуваат се фокусираат на опциите кои се дозволени на учениците, се споменуваат и ограничувањата поставени од училиштата.

(tnx до Zimrie што ни ги посочи емисиите)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии