Поефикаснa организација во macOS со Overflow

Мартин Јованчевски

во Софтвер

Корисниците на macOS оперативните системи имаат одлични можности за ефикасно организирање на нивните фајлови. Но, понекогаш барате нешто повеќе од стандардните опции кои се вградени во macOS Finder.

Overflow е повеќе од одлична алтернатива за вметнување на сите ваши фајлови и фолдери во Dock. Преку кратенка од тастатурата добивате пристап до главниот прозорец на Overflow. Тука, можете да влечете и пуштате какви било фајлови и фолдери, до кои подоцна инстантно доаѓате со само еден клик.

По потреба, можете да ги средувате вашите фајлови во најразлични колекции и истите да ги користите за најразлични проекти, а, благодарение на Quick Look лесно ќе можете да добиете брз увид за тоа што има во самите фајлови (preview). Тука е и најголемиот проблем со Overflow. Оние кои имаат потреба од вакво сортирање и создавање колекции од датотеки, едноставно мораат да ги засукаат ракавите и рачно да ги вметнуваат, групираат и именуваат. Но, во моментот кога ќе поминете низ сето тоа, значително повеќе ќе добивате на време и секојдневните активности ќе ги изведувате на значително попрактичен начин.

Overflow не е бесплатна апликација, но се испорачува со бесплатна пробна верзија. Во случај да ви се допадне она што ќе го видите, потребно е да платите 15 долари за понатамошна употреба.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии