Подкаст: Skills that pay the bills – Не е лесно да се биде сам свој газда

Skills that pay the bills е подкаст на Радио МОФ. Подкастот, разработува теми како претприемништво, младински вештини, самовработување, иновативност, маркетинг, состојба со родовиот јаз во приватниот сектор и слично. IT.mk не учествува во креирањето на содржината, но веруваме дека овие теми се важни и треба да ги споделиме со читателите.


Да се биде сам свој газда не е едноставно, но сепак сѐ повеќе млади основаат сопствени компании. Во оваа епизода на подкастот Skills that pay the bills на Radio MOF се младите претприемачи од Скопје, Ивана Новакова Куновска и Мартин Смилевски. Ивана е основач на компанијата Боттега Евенти, а Мартин е основач на Бранч Бокс. Слушнете кои се нивните искуства со основањето и водењето на нов бизнис во Македонија.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии