Подкаст: Skills that pay the bills – Како преку претприемништво да се задржат младите во Македонија

Skills that pay the bills е подкаст на Радио МОФ. Подкастот, разработува теми како претприемништво, младински вештини, самовработување, иновативност, маркетинг, состојба со родовиот јаз во приватниот сектор и слично. IT.mk не учествува во креирањето на содржината, но веруваме дека овие теми се важни и треба да ги споделиме со читателите.


Фокусот во овој подкаст е како да се задржат младите во државата преку развој на претприемништвото и стартап заедницата. Дали приватниот сектор и фондовите имаат интерес да инвестираат во младите? Дали се потребни повеќе и подобри нови идеи? Одговорите на овие прашања може да ги дознаете доколку го ислушате подкастот.

Гости се: Филип Димитровски, Филип Макрадули и Дарко Тодоровски развивачи на Anita AI и победници на Startup Weekend хакатонот; Елена Фиданоска и стартапот Macedonian Honey, чија цел е да ги спаси пчелите од климатското затоплување, и Горан Стојановски и неговиот софтвер ASAP што им помага на компании да носат критични одлуки во милисекунди.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии