Подкаст: Skills that pay the bills – Рајан Чатертон, основач на медумската платформа за ко-работење „Coworking Insights“

Skills that pay the bills е подкаст на Радио МОФ. Подкастот, разработува теми како претприемништво, младински вештини, самовработување, иновативност, маркетинг, состојба со родовиот јаз во приватниот сектор и слично. IT.mk не учествува во креирањето на содржината, но веруваме дека овие теми се важни и треба да ги споделиме со читателите.


Темата во овој подкаст се просторите за ко-работење и заедницата во овој простор. Заедницата често, ако не и секогаш е поважна од просторот. Во оваа „епизода“ гостин е Рајан Чатертон. Г. Чатертон е американски претприемач. Преку „Coworking Insights“ и „Habu“ има насобрано големо искуство за просторите за ко-работење. Во интервјуто дава различни примери за вакви простори, како да станат добри хабови за заедницата, но и за потенцијалот за нивен развој во Македонија.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии