Pocket Formulas е македонска апликација за математички формули

Pocket Formulas за Android e македонска апликација чија задача е да го олесни учењето и пишувањето домашно по математика. Апликацијата е направена од Лазар Николов, кој вели дека прво ја направил за лична потреба, па потоа се реши да ја закачи на Google Play. Oва е негова прва апликација и затоа ќе остане бесплатна, но сигурно нема да биде последна бидејќи Лазар е одушевен од Android за кој вели дека со малку труд може лесно да се креираат апликации.

„Android е правата ствар! Може секој да направи апликација, зошто да не? Треба само да се има љубов, и претходно знаење во Java и XML програмските јазици. Но, со упорноснот може за брзо време да се добие основата на Android програмирање“, вели Лазар.

1 коментар на “Pocket Formulas е македонска апликација за математички формули

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии