По #Brexit, Германците агресивно регрутираат стартапи од Лондон

Огромна табла закачена на комбе кое се вози по улиците на Лондон ги поканува сите стартапи да се преселат во Берлин. Главна причина за ова е #Brexit, бидејќи постои можност британските компании да го изгубат пристапот до отворениот европски пазар.

„Драги стартапи, останете мирни и преселете се во Берлин“, гласи пораката на комбето. Можеби билбордот на комбето е најзабавниот и најочигледниот начин со кој некои држави се обидуваат да го искористат излегувањето на Британија од Европската унија, но секако не е единствениот. Повеќе компании јавија дека им пристапиле претставници на Швајцарија, Ирска, но и останати држави од Европа кои ги поканиле да се преселат, вели Business Insider.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии