Питер Ваинсток на TED, како симулациите ќе им помогнат на хирурзите

Дејан Соколоски

во Свет

Технологијата сѐ повеќе им ја олеснува работата на лекарите. Не само со вештачката интелигенција која го олеснува дијагностицирањето, туку и преку симулациите. Симулациите ќе овозможат тренинг и за најретките и најтешките болести. Питер Ваинсток од Бостонската детска болница, во својот TED говор зборува за тоа како 3д-принтерите хардверот и софтверот ја менуваат нивната работа. Технологијата сега овозможува тренирање на секој лекар посебно, но и на тимовите кои треба да ја направат операцијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии