Питер Сунде: “Интернетот е изгубен”

Дејан Соколоски

во Веб

Сите кои пред неколку години го следеа говорот на Питер Сунде на Engage, веќе знаат колку интересни се неговите обраќање. Говорот не е нов, но ситуацијата во меѓувреме воопшто не е променета. Најверојатно најконтоверзен е делот говорот во кој го нарекува основачот на Facebook, „најголем диктатор“.

„Не креираме повеќе, наместо тоа имаме виртуелни работи. Uber, Alibaba и Airbnb, на пример, дали имаат продукт? Не. Се префрливме од модел базиран на производ, на виртуелен производ, до модел без никаков производ. Ова е процес на централизација.“

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии