Македонските фонтови од Типокујна се достапни за бесплатно преземање

Типокујна беше првата изложба со која се славеше „бесмртната“ македонска кирилица, вметната во дигитална средина со која владее англискиот јазик. Во соработка со единствениот македонски професионален типограф Ласко Џуровски и Архитектонскиот факултеот, во работилницата учествуваа осумнаесет дизајнери и креативци кои направија 12 нови македонски фонтови. Прекрасните фонтови конечно се достапни за бесплатно симнување од сајтот на Creative Exchange.

„Компјутерите не ја убиваат македонската кирилица, тие само придонесуваат таа уште повеќе да се развива, се разбира со помош на сите нас. Кирилицата е бесмртна, секогаш имало и ќе има некој што се грижи за неа, а таа, верувајте ја возвраќа таа љубов“, вели г. Џуровски.

3 коментари на “Македонските фонтови од Типокујна се достапни за бесплатно преземање

    1. уште една поравка (не знам колку е лимитот, ама има чувство дека го преминувам :) ) : Биполар исто така е за никаде.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии