Pipe e Facebook апликација за префрлување на фајлови oд 1 GB во реално време

Берлинската Pipe е нова апликација која ви овозможува да префрлувате фајлови до 1 GB преку Facebook во реално време, без потреба да се инсталира дополнителен софтвер.

Апликацијата користи технологија на Adobe за директна peer-to-peer (P2P) конекција за трансфер на податоци, и, според директорот Симон Хосел, наскоро ќе се појави и на Android и iOS уредите. Идејата да се започне со Facebook е да се добие на виралноста бидејќи мрежата има околу 900.000 милиони корисници.

Во моментов е потребно покана за да се користи Pipe, но најавуваат дека за ќе стартуваат за некој ден.

[youtube]zQsLMItmHRI[/youtube]

1 коментар на “Pipe e Facebook апликација за префрлување на фајлови oд 1 GB во реално време

  1. Имавте сличен софтвер презентирано пред некое време, justbeamit. Го фрлаш фајлот во прозорчето, му даваш линк на пројателот и се префрла диктно од твојот компјутер.

    Истата работа, само што ова е лоцирано на фејсбук, а то на сопствен сервер

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии