Ping.mk е сервис-агрегатор каде што корисниците собираат и постираат линкови, наместо линковите да се собираат автоматски, преку RSS, како што е кај агрегаторите за вести. Бидејќи е кориснички генериран избор, односно секој корисник може да сподели линк, шансата да се најде поквалитетна и изберена содржина е поголема.

Новиот редизајн на Ping.mk е обид да се популаризира сервисот и да стане влијателен во .мк како што се влијателни во светот популарните Digg и Reddit, и двата се исто сервиси со кориснички агрегирана содржина.

Ping.mk е проект на фондацијата Метаморфозис.

(via @Zabrcanec)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии