Петер Молину го претстави Мајло, виртуелното момче

Инспириран од таа технологија Петер Молину, директор на европскиот одел за игри на Microsoft го креираше Мајло. Играта е неверојатна бидејќи играчот е во виртуелна, но реална и директна комуникација со виртуелното момче и тоа е едно ново искуство. Пример, кога Мајло сака да го згази полжавот, играчот само со гласот ќе му каже на Мајло што да направи.

„Умот на Мајло е во облакот. Како што илјадници луѓе комуницираат со Мајло така тој ќе стане попаметен, ќе учи побрзо и ќе препознава подобри објекти.“ вели г-дин. Молину на TED.

Погледнете го неверојатното демо.

2 коментари на “Петер Молину го претстави Мајло, виртуелното момче

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии