Пет тимови на големо работат на новата автобуска постројка Рекорд-Центар

Пет тимови под менторство на професори од Факултетот за информатички науки и компјутерски инженерство и Машинскиот факултет ја креираат иднината на автобуските станици во Македонија.

Проектот е дел од Фондот за иновации и технолошки развој. Покрај фондот учествувват и: ЈСП СКопје; Град Скопје; UNDP и Министертвото за образование и култура. Целта на проектот е промоција на научно истражувачката дејност, но и вклучување на студентите во развојот на идејни решенија.

15152266_10154126244121173_1814015069_o

Пилот автобуската постројка е за автобуската станица Рекорд во центарот на Скопје. Во моментов во тек се менторските сесии на кои учесниците ги доусовршуваат своите идеи. Досега се одржани две менторски сесии. Финалните решенија ќе бидат изработени на 3д-принтерите во лабораториите на универзитетите и ќе бидат јавно презентирани на 3. декември.

15152459_10154135771001173_1922185875_o

15065018_10154126242536173_496562972_o

15133882_10154126242886173_123336205_o

15153006_10154126242776173_2065466823_o

1 коментар на “Пет тимови на големо работат на новата автобуска постројка Рекорд-Центар

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии