Пет факти за филмот Tomb Raider

Tomb Raider филмот почна да се прикажува од 2.март 2018 година. 100 милиони долари беа исцедени во напнати 118 минути, а се спечалија нешто повеќе од 273 милиони долари. Ова се пет факти кои можеби не ги знаевте за филмот.

1. Заплетот е заснован на видео играта од 2013 година.

2. Пред да ја доделат улогата на Алисија Викендер, за улогата на Лара скубеа коса актерките Дејзи Ридли, Серша Ронан, Емилија Кларк и Кара Делавигн. Интересно е тоа што водечката улога ѝ беше понудена на Крстин Стјуард, но актерката ја одбила таквата чест.

3. Kафениот, кожен ремен кој го носи Лара Крофт е од стара униформа на британската организација за млади, The Boys’ Brigade.

4. За потребите на улогата, Алисија Викендер ја зголеми мускулатурната маса за 6 килограми, а и за одредени опасни сцени инсистирала таа да ги изведува.

5. Данкан Ерли Џејмс го глуми тренерот на Лара. Во шест наврати, Данкан беше шампион во Thai/ Kickbocks и K-1 борец.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии