Passify ќе ги заштити вашите Google Docs со лозинка

Мартин Јованчевски

во Веб, Вести

Passify е екстензија за вашиот Google Chrome прелистувач. Со неа можете да воведете заштита со лозинка во Google Docs, Slides и Sheets. Сo Passify, не можете да заштитите документи кои се складирани во вашиот драјв, но можете да ги заштитите податоците кои ги споделувате со останатите.

Имено, отворете документи во Docs, Sheets, или Slides, па потоа кликнете на соодветната икона од лентата со задачи. Со одбирање на копчето Open, генерирате приватен линк до документот. До овој линк се дозволува пристап до документот само доколку се внесе точната лозинка.

Бесплатните корисници на Passify можат да создадат до три линкови до документи во кое било време, но таквите ограничувања не важат за премиум корисниците

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии