Панорамската фотографија на Лондон од 320 гигапиксели постави нов светски рекорд

Новата панорамска фотографија на Лондон е 320 гигапиксели и е составена од 48.640 фотографии, што е нов рекорд за најголема фотографија во светот. Да ја ставиме големината во перспектива, ако се обидете да ја испринтате фотографијата ќе биде со големина од 98 на 23 метри што е речиси колку Бакингемската палата. Зумот може да прикаже детали и на одалеченост од 32 километри.

Автори на фотографијата се Џефри Мартин, Холгер Шулце и Том Милс кои во период од три дена ги направиле фотографиите од BT кулата во Лондон, со Canon EOS 7D. Фотографите се од компанијата 360 cities која е специјализирана за ваков вид на фотографии.

Фотографијата можете да ја разгледате на BTlondon.

[youtube]GQGVBRDSWo0[/youtube]


Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии