Overlay Skimmer е направа која се поставува за секунди и краде детали за бројни кредитни картички

Overlay Card Skimmer е најомиленото нешто во арсеналот на криминалците кои крадат податоци на кредитни картички. Оваа направа се поставува за само неколку секунди врз читачите на кредитни картички, а скоро е невозможно да предизвика сомнежи кај купувачите. Направата стои така со денови и собира податоци на стотици и стотици кредитни картички, се додека сопственикот не дојде и не си го повлече скимерот. Следното видео покажува колку лесно се поставува скимерот. Пробајте да трепнете и најверојатно ќе го пропуштите моментот кога се поставува врз читачот.

Ваквата направа собира податоци за кредитните картички, како и нивните PIN броеви. Истите потоа можат да се продадат или искористат за празнење на сметките. Интересно е што нема некое соодветно решение за да се искорени ваквата криминалистичка акција. Она што обично се препорачува е да не се брза при користење на картичката и да се провери убаво кон што се приближува.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии