Ова се најдобрите апликации, игри, филмови и книги на Google Play

Image courtesy of Google

Последниот месец во годината вообичаено е „резервиран“ за рекапитулација на годината; најпребарувани термини, најдобри игри, најгледани видеа. Google ja објави својата листа на апликации, игри и содржина кои оваа година беа најпопуларни на Google Play. Промената оваа година е што за прв пат имаше категорија „избор на корисниците“. Компанијата на својот блог ги објави најпопуларните содржини за 2018 година. Листата е базирана на преземањето и гласањето на корисниците од САД.

Веројатно очекувано омилена игра на Android е PUBG MOBILE играта освен по преземањата ја доби и „наградата“ според бројот на гласови. PUBG е победник во двете категории и со тоа а тронот на мобилниот гејминг за 2018. Најдобра апликација е Drops: Learn 31 new languages. Апликацијата на своите корисници им овозможува да научат или барем да се запознаат со нови јазици. Drops не е сериозна за учењето како Duоlingo, но преку гејмификација и куси дневни „дози“ веројатно е поинтересна за дел од корисниците. Најдобра Android апликација според фановите е YouTube TV.

Еве ги најпопуларните апликации за 2018:

Најпопуларни според гласови:

Најпопуларна апликација за 2018:

Најпопуларна игра:

Најпопуларни филмови:

Најпопуларни серии:

Најпопуларни книги:

  • Fire and Fury од Мајкл Вулф
  • The Outsider од Стивен Кинг
  • Fear од Боб Вудвард
  • 12 Rules for Life од Џордан Б. Питерсон
  • Girl, Wash Your Face

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии