Ова е фантастичната проширена реалност на Питер Џексон

Проширената реалност е следната голема функција на паметните телефони. Google и Microsoft веќе неколку години тестираат кои се можностите на технологијата, а сега се приклучи и Apple.

Wingnut AR е стартап основан од режисерот на Lord of the Rings, Питер Џексон. Компанијата се обидува да го пронајде најпригодниот начин за раскажување во новиот медиум. Нивната прва соджина е видео долго околу една и пол минута, но ова е сосем доволно за да видиме дел од можностите и замислата на Wingnut.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии