Ова е дел од производството на Tesla Model 3

Дејан Соколоски

во Вести

Tesla Model 3 е еден од најдобрите електрични возила. За жал производството е бавно, а во последното тримесечје од 2018 година, Tesla испорачале „само“ 97 000 возила. Оваа бројка е за 2 000 возила помала од предвидувањата на Wall Street.

За поголемите компании ова е „никаква“ бројка, но за Tesla ова е рекорд. Компанијата никогаш нема произведено повеќе возила за три месеци.

Дополнително, Tesla ќе ги поевтини возилата, но цената за купувачите ќе биде повисока. Причина за ова е прекинувањето на даночните олеснувања за сите кои купуваа електрични возила кои може да се полнат од електричната мрежа.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии