Ова 15-годишно дете е еден од најдобрите пилоти на дронови

Кајл Етингер има само 15 години но веќе е еден од најнепосакуваните противници во натпреварите со дронови. Покрај својата младост во натпревари во кои останатите противници се најчесто два пати постари, тој е еден од најуспешните пилоти во натпреварите кои ги организираат Aerial Sports League и Game of Drones. Станува збор за натпревари во кои учесниците управаат со своите дронови за кои имаат креираано специјални додатоци кои им помагаат во борбите. Кајл на дроновите работи со својот татко, Гери Етингер кој е инженер во Силиконската Долина. Повеќе за Кајл и за натпреварите со дронови, може да видите во видеото на Recode.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии