Отсега тагнувајте ги пријателите и во коментарите на Facebook

Единствената разлика е што во случајот со тагнувањето во статусите или постовите можете да го отстраните тагот, што не е случај со коментарите.

Исто така, тагнувањето отвара нови можности за страниците. Можат да ја одберат да „го користат Facebook како страница“ за да можат да објавуваат коментари каде можат да се спомнат себе си и така да привлечат повеќе посети кон нивната страница, вели Inside Facebook, бидејќи понекогаш филтрите на Facebook не дозволуваат да се постува линк во коментарите, па ова е одличен начин да се помине преку тоа, и да се остави некој линк кој ќе може да се посети со сигурност.

Бидејќи не можете да го отстраните тагот, може да се случи да бидете преплавени со нотификации од некоја продолжена дискусија, а исто така, корисниците можат и да ја користат оваа опција за да спамираат. Но, сигурна сум дека за повеќето Facebook корисници ова е пријатно надградување на коментарите. Позитивна страна е што ќе се добијат порелевантни коментари, а се отвара и можноста да вклучите некој пријател подоцна во дискусијата преку таг во коментарот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии