Основачите на YouTube го купија Delicious

„Гледаме неверојатна можност да го поедноставиме начинот како корисниците ќе зачувуваат и споделуваат содржина која ја откриваат насекаде на Веб.“, вели г. Хурли, сега директор во стартапот АVOS на чиј сајт се вели дека „најмуваме светски тим да го изградиме најдобриот сервис за откривање на информации“.

Корисниците при логирање на сервисот ќе треба да му дадат дозвола на Yahoo да ги префрли сите снимени букмаркови на друг сервер и да бидат префрлени во нови сметки. Delicious спреми „прашања и одговори“ за да ја објасни транзицијата.

Иако ниту Yahoo ниту AVOS не ја споменуваат цената за колку е продаден Delicious, сепак на Интернет кружат претпоставки дека се работи за 5 милиони долари.

1 коментар на “Основачите на YouTube го купија Delicious

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии