Оracle го купи ATG за милијарда, целта е мобилен бизнис

Според GigaOm, целта на аквизицијата е да се овозможи е-трговија преку мобилен бидејќи мобилното користење е следната револуција и за потрошувачите и за компаниите.

„Клучен дел во ATG понудата е нивната можност да допрат корисници преку повеќе канали: онлајн, во продавница и мобилна платформа. Catalyst програмата на ATG, стартувана минатата година, е наменета да им помага на компаниите, како пример Tommy Hilfiger, да лесно креираат мобилни апликации за трговија. Програмата вклучува и ATG Mobile за iPhone апликации, која е од неодамна придружувана со Android верзијата. Според ATG истражувањето минатата година, три-четвртини од корисниците користат два или повеќе канали за истражување и извршување трансакции.“ пишува GigaOm.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии