OK Google: Наскоро ќе стартувате апликации на Chromebook со говорна команда

Гласовните команди кои се достапни за Android уредите наскоро би можеле да се појават и на Google-овиот лаптоп, Chromebook. Во последната верзија на Chrome OS за девелопери, оперативниот систем ја слуша „Ok Google“ командата и со неа стартува апликации, налик на „Ok Glass” командата на очилата за проширена реалност. Во моментов гласовната команда служи само за пребарување пример ќе му кажете на компјутерот „ОK Google“ дополнето со термин за пребарување, но според програмерот на Google, Франсоа Беуфорт, опцијата би можела да стане позабележителна во иднина, па корисниците би можеле со гласовни команди да одат Google Hangouts или пак на Gmail со можност да се испрати мејл до некој пријател само со кажување на неговото име.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии