Огромно руско смајли на Google Earth

IT.mk редакција

во Свет

{mosimage}Граѓаните на рускиот град Челиабинск успеаја да создадат човечко смајли со радиус од околу 80 метра откако го пресметаа точното време кога сателитот QuickBird ќе помине над нивниот град и ќе создаде фотографии кои подоцна се објавуваат во популарниот софтвер Google Earth. Гигантското смајли е создадено за време на рок концерт кој се одржа во центарот на градот, а на сите учесници им беа доделени жолти наметки за да се долови изглед на вистинско смајли. Идејата беше успешно реализирана и фотографијата се најде во Google Earth.

Еве неколку фотографии:

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии