Ограбена банка! Twitter повторно прв во информирањето

Можеби Twitter со своите 140 карактери освен суровата информација не нуди детали од настанот, но тоа што го прави добро е актуелизација на настаните – информација во моментот на случувањето за разлика од традиционалниот начин на пренесување вести. Имено ми требаше половина час да ја проверам информацијата дека навистина имало грабеж и потоа да го напишам текстот.

Ова е уште еден пример, по земјотресот, кој одлично ја демонстрира моќта на новите медиуми, новите веб сервиси, и пред се граѓанското новинарство кое благодарение на новата технологија има одличен ефект. Потребно е да се регира, а информацијата сама ќе си го постигне виралниот ефект.

4 коментари на “Ограбена банка! Twitter повторно прв во информирањето

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии