Front-End Developer

BTS Art Factory

btsartfactory BTS Art Factory

We create meaning.

ВРАБОТУВАМЕ MIDDLEWEIGHT
FRONT-END DEVELOPER

Потребни вештини, експертиза и искуство:

• Високо развиено чувство за визуелен дизајн, силно изразена креативност, чувство за естетика и стил, око за висок стандард на квалитет.
• Способност за претвoрање на секој дизајн (PSD/Sketch file) во веб-сајт (HTML5, CSS3, Javascript, jQuery, PHP – WordPress).
• Основи на PHP и искуство со развивање и доразвивање на темплејти за WordPress.
• “Shortcuts” алатки како Visual Composer are welcomed ;)
• Одлично познавање на англиски јазик; комуникациски способности.
• Мотивација за работа во тим.
• Способност за брзо учење.
• Adobe Photoshop (основно познавање).
• Adobe Illustrator (основно познавање).
• Sketch (опционално).
• Некое искуство со Joomla, OpenCart, Magento… други платформи.

Што нудиме?

• Месечна плата.
• Интернационална работна средина.
• Возбудливи проекти и кул работна атмосфера.
• Lots and lots of coffee ^_^
Испратете го вашето портфолио заедно со CV во било кој формат на: info@btsartfactory.com најдоцна до 23.06.2017, 12:00 часот.

За да аплицирате на овој оглас испратете ги вашите податоци или CV на info@btsartfactory.com

Аплицирај преку сервисите: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook