Официјално стартува веб-базираниот Office 365

Сервисот е наменет за мали и големи бизниси и затоа не е бесплатен, туку ќе чини од 6 долари по корисник за компании со под 25 вработени, до 27 долари по корисник за поголеми компании кои ќе добијат и дополнителни можности како на пример простор за складирање без лимит.

Office 365 ќе биде достапeн преку десктоп, лаптопи и таблет компјутери како и Windows Phone, BlackBerry, iOS и Android телефони. Компаниите ќе имаат можност да ги хостираат своите фајлови и апликации во Microsoft дата центрите, на посветени (dedicated) сервери во земјата или на свои компјутери.

Оffice 365 е директен конкурент на Google-овите веб апликации за бизнис. Интересно, од Microsoft велaт дека забележале логирање од IP адреси од Mountain View каде што се лоцирани канцелариите на Google.

[youtube]7SGp9pA9cAY[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии